Beckmann szerves-ásványi növénytáp rózsákhoz és virágzó évelő növényekhez

NPK 7+5+8 + 45 % szerves anyag tartalom

2 % magnéziummal + 1 % vassal

 • Rózsákhoz, virágzó cserjékhez és évelőkhöz
 • Vassal – levélklorózis ellen
 • A szép virágokért és az ellenállóbb növényekért
 • Dús virágzást eredményez
 • Javasolt felhasználási mennyiség: kb. 40-100 g/m²
Beckmann

1 829 Ft3 962 Ft

Az árak tartalmazzák az áfát. Az árak bruttó árak.

TERMÉKLEÍRÁS

Az egészséges talaj és a Beckmann szerves-ásványi növénytáp rózsákhoz és virágzó évelő növényekhez segít a rózsák és virágzó cserjék természetes növekedésében és dús virágzásában. Minden fontos fő tápanyagot és természetesen kötött nyomelemeket tartalmaz.

 • alkalmas rózsákhoz, évelőkhöz és virágzó cserjékhez, mint például az aranyfa/aranycserje, az orgona, a jázmin és a fehér virágú kerti hortenzia, valamint minden virágzó dísznövényhez, beleértve a kúszónövényeket is
 • teljes tápanyagellátást biztosít a növények számára, ezzel javítva az ellenállóképességet
 • az összehangolt azonnali és hosszú távú hatás biztosítja az egészséges, egyenletes növekedést, fejlődést

Ez a rózsatáp kiváló minőségű szerves és ásványi alapanyagokból készül. A foszfátban gazdag tápanyagösszetétel figyelembe veszi a virágzó növények különleges igényeit. A vas és a magnézium javítja a levelek színét és megakadályozza a klorózist. A klorózis a levélerek között kezdődő sárgulás, amelyet gyakran az ásványi anyagok, például a vas vagy a magnézium hiánya okoz.

Az összetevők kiegyensúlyozott kombinációja biztosítja a szükségleteknek megfelelő tápanyagellátást több hónapon keresztül.

 • a pompás, ragyogó, hosszan tartó virágzásért
 • egészséges lombozat, amely ellenáll a gombabetegségekkel szemben
 • aktív talajélet

FELHASZNÁLÁS, ADAGOLÁS

Rózsák és virágzó évelők tápanyag utánpótlására.

Telepítéskor:

– a növény nagyságától függően 50-100 g mennyiségben a talajba dolgozva,

Fenntartó trágyázásra:

– tavasszal a metszést követően, a bimbózás elején március/április hónapban 40-50 g/m2

– a virágzás kezdete után három héttel június/július hónapban ismételten 40-50 g/m2 mennyiségben a talajba dolgozva.

A trágyát ajánlott egyenletesen a növények köré teríteni, a talajba dolgozni majd beöntözni.

A nagyobb virágzó cserjék valamivel nagyobb adagot kapjanak, az évelők kicsit kevesebbet. Augusztustól kezdve a rózsákat már nem szabad trágyázni.

A trágyát egyenletesen oszlassuk el a növények körül, és dolgozzuk be. Ne juttassunk trágyát közvetlenül a gyökerekhez. A trágyázás utáni alapos öntözés felgyorsítja a rózsa trágya hatását. A trágyázást követő napokban elegendő nedvességet kell biztosítani a növények számára.

Egy púpozott evőkanál rózsatrágya súlya kb. 15 g, egy maréknyi kb. 40 g.

ALKALMAZÁSI IDŐSZAK

1. JAN
2. FEBR
3. MÁRC
4. ÁPR
5. MÁJ
6. JÚN
7. JÚL
8. AUG
9. SZEPT
10. OKT
11. NOV
12. DEC

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

 

AGYAG-HUMUSZ KOMPLEXEK

Az agyag-humusz komplexek a humuszanyagok agyagásványokhoz kötődésével jönnek létre. Ez a folyamat zajlik le például a földigiliszták beleiben. Az ürített morzsák megvédik a talajt a feliszapolódástól és növelik a talaj termékenységét. Ezen túlmenően ezek az agyag-humusz morzsák megkötik a tápanyagokat, amelyeket aztán szükség szerint a növény gyökereihez juttatnak, védve azokat az eső, illetve öntözés által történő kimosódástól.

A Beckmann szerves trágyáival történő kezelés előtt a fontos növényi tápanyagokat az eső kimoshatja a mélyebb talajrétegekbe, és így azok már nem állnak a növény rendelkezésére.

A Beckmann szerves trágyáinak összetevői aktiválják a talaj élővilágát (pl. a földigilisztákat). Ezek összekapcsolják egymással a szerves és szervetlen részecskéket. Ezt nevezzük agyag-humusz komplexnek.

Az agyag-humusz komplexekhez kötődő tápanyagok már nem mosódnak ki, így azokat a növény hosszú távon hasznosítani tudja.