Beckmann talajaktivátor

Szerves-ásványi trágya

NPK 4+5+1 + 45 % szerves anyag tartalom

  • Fokozza a talajélet aktivitását, segíti az erőteljes gyökérzet kialakulását
  • Hozzájárul a talaj optimális pH értékének kialakulásához
  • Javítja a talaj tápanyagszolgáltató képességét
  • Minden talajtípushoz ajánlott
  • Alkalmas pázsitfelületek vetés előtti, illetve meglévő pázsitok kezelésére is

 

Beckmann Boden-Activator

6 980 Ft17 572 Ft

Az árak tartalmazzák az áfát. Az árak bruttó árak.

TERMÉKLEÍRÁS

A Beckmann talajaktivátor használata egy hosszú távú befektetés a talaj minőségének javítása, ezáltal a kerti növények, virágok és a pázsit egészséges fejlődése érdekében.

A természetes eredetű szerves anyagok és tápelemek javítják a talajéletet, a talajszerkezetet. Mésztartalma biztosítja a megfelelő pH-értéket a talajban, és támogatja az optimális morzsaszerkezet kialakulását.

A növények fejlődéséhez fontos szerves formában jelenlévő tápanyagokat a mikroorganizmusok átalakítják, azok könnyen felvehetővé válnak, a növény közvetlenül felhasználhatja azokat. Ezáltal a növények egészségesek és a betegségekkel szemben ellenállók lesznek. A Beckmann talajaktivátort balkon- és szobanövényekhez, zöldségnövényekhez, illetve pázsitok telepítéséhez és fenntartásához egyaránt használhatjuk.

Hosszú hatástartamú, aktivizálja a talajéletet, segíti az erőteljes gyökérzet kialakulását, hozzájárul a növények stressztűrő képességének fokozásához.

FELHASZNÁLÁS, ADAGOLÁS

A Beckmann talajaktivátor egész évben használható, első alkalommal tavasszal javasolt a használata, melyet egy nyári alkalmazás követ.

Zöldség- és dísznövények, illetve fűmag vetése esetén a telepítés/vetés előtt javasolt kiszórni, ezáltal biztosítva időt a talaj regenerációjára.

Meglévő pázsitfelületek esetén egyenletesen szórjuk ki a területre, majd öntözzük be. A gyepszellőztetést követő használata különösen hatékony.

Problémás talajok esetén a készítményt többször kisebb adagban ajánlott használni, ez gyorsabb, kíméletesebb helyreállítást biztosít.

Javasolt felhasználási mennyiség:

Zöldség és dísznövények trágyázására évente két alkalommal, ültetés előtt 100-150 g/m2, majd nyáron 80-100 g/m2 mennyiségben kiszórva.

Fűmag vetése vagy gyepszőnyeg fektetése előtt 120-150 g/m2 mennyiségben kiszórva.

Meglévő pázsit felületre szórva 120 g/m2.

ALKALMAZÁSI IDŐSZAK

1. JAN
2. FEBR
3. MÁRC
4. ÁPR
5. MÁJ
6. JÚN
7. JÚL
8. AUG
9. SZEPT
10. OKT
11. NOV
12. DEC

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK


AGYAG-HUMUSZ KOMPLEXEK

Az agyag-humusz komplexek a humuszanyagok agyagásványokhoz kötődésével jönnek létre. Ez a folyamat zajlik le például a földigiliszták beleiben. Az ürített morzsák megvédik a talajt a feliszapolódástól és növelik a talaj termékenységét. Ezen túlmenően ezek az agyag-humusz morzsák megkötik a tápanyagokat, amelyeket aztán szükség szerint a növény gyökereihez juttatnak, védve azokat az eső, illetve öntözés által történő kimosódástól.

A Beckmann szerves trágyáival történő kezelés előtt a fontos növényi tápanyagokat az eső kimoshatja a mélyebb talajrétegekbe, és így azok már nem állnak a növény rendelkezésére.

A Beckmann szerves trágyáinak összetevői aktiválják a talaj élővilágát (pl. a földigilisztákat). Ezek összekapcsolják egymással a szerves és szervetlen részecskéket. Ezt nevezzük agyag-humusz komplexnek.

Az agyag-humusz komplexekhez kötődő tápanyagok már nem mosódnak ki, így azokat a növény hosszú távon hasznosítani tudja.