Mikrohere

Sűrű, önellátó zöldfelület

  • Önállóan vagy fűmaggal együtt is vethető
  • Szárazságtűrő
  • Spóroljon a műtrágyázási költségeken
  • Sűrű, tömött zöld felületet ad
Kiszerelés: 0,5 kg
Barenbrug

5 500 Ft

Az árak tartalmazzák az áfát. Az árak bruttó árak.

Takarékoskodjon a tápanyagellátás és a vízellátás költségein

A Barenbrug Mikrohere a fehér here apró levelű változata, amely jó szárazságtűrő képességgel bír. A légköri nitrogén megkötése révén növeli a talaj nitrogén készletét, ezáltal a fűfélék növekedését is elősegíti. Ez lehetővé teszi egy, a tápanyagellátást tekintve önellátó zöldfelület kialakítását. Jó szárazságtűrő képessége segíti a nyári hónapok átvészelését.

Önállóan vagy fűmaggal együtt is vethető

A Mikrohere önállóan elvetve is egy sűrű zöldfelületet ad, de fűmaggal keverve is vethető. Az önállóan elvetett Mikroheréből létrehozott felület mérsékelt igénybevételnek kitett területekre ajánlott. Fűmaggal együtt vetve már egy erősebb használatnak is jól ellenálló területet kaphatunk. Mindegyik Barenbrug fűmagkeverékkel jól kombinálható, keverten történő telepítés esetén csökkenthetjük a kiszórt tápanyag mennyiségét is.

Sűrű, tömött pázsit

Nyírja rendszeresen a Mikroherével kevert pázsitját és egy sűrű, gyomnövényektől mentes területet kap. Gyakori nyírással egy szép, egységes felületet alakíthatunk ki, amely kevésbé sínyli meg a házi kedvenceink vizelete által okozott káros hatásokat.

A Mikrohere használatával növelhetjük a biodiverzitást és hozzájárulunk a fenntartható környezet kialakításához.

Vetés ideje, módja:

Tavasszal és ősszel egyaránt vethető. A vetéshez ajánlott vetőmag mennyisége önállóan történő vetés esetén 10 g/m2, fűmaggal keverten történő telepítés esetén 50 g/1 kg fűmag. A vetés mélysége kb. 0,5 cm legyen. A telepítést követően gondoskodjunk a gyakori, kisadagú öntözésről az eredményes kelés érdekében.